«Ώρα της Γης» στη Γέφυρα με εστίαση στο θαλάσσιο περιβάλλον

23/3/2018

Για μία ακόμη χρονιά, η Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" συμμετείχε στην παγκόσμια κινητοποίηση για την "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ", απενεργοποιώντας τον διακοσμητικό της φωτισμό (μεταξύ 20:30 - 21:30) το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=o3mR0MogRWk&feature=youtu.be

Η WWF, οργανωτικός φορέας της δράσης σε διεθνές επίπεδο, με το σύνθημα "ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" εστίασε φέτος ιδιαίτερα στα προβλήματα που η κλιματική αλλαγή προκαλεί στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Έτσι κατά τη διάρκεια της διακοπής της διακοσμητικής φωταγώγησης, οι ηλεκτρονικοί πίνακες μετέδιδαν τα εξής μηνύματα: "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2018 - ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ" και "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".

Στο πεδίο της προστασίας της θάλασσας η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει ιδρύσει από το 2007 την πλατφόρμα τοπικών περιβαλλοντικών κινήσεων και ναυτικών ομίλων "ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" που συντονίζεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ". Στο ιστορικό της περιλαμβάνονται δράσεις υπέρ της διαφύλαξης των δελφινιών και της διάσωσης χελωνών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού, αλλά και της ανάσχεσης της διάχυσης μικροπλαστικών στη θάλασσα.

Είναι επίσης γνωστό ότι από το 2009 ως σήμερα η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει μειώσει σχεδόν στο μισό τις εκπομπές ρύπων CO2 που οφείλονται στις εταιρικές της δραστηριότητες. Επίσης, συγκριτική έρευνα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει τεκμηριώσει τη δραστική βελτίωση του περιβαλλοντικού status στην περιοχή που περιβάλλει τη Ζεύξη, ενώ πρόσφατη μελέτη του ΑΠΘ για τις εκπομπές CO2 από τα οχήματα των χρηστών της αποδεικνύει την αειφορική της λειτουργία.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Γέφυρα News

Επισκεφθείτε μας

Υπάρχει το περπάτημα μεταξύ ουρανού και θάλασσας. Υπάρχει ο χώρος επισκεπτών. Και υπάρχει το «ήμουν στη Γέφυρα» που κρατάει για πάντα… 

δείτε περισσότερα

Photo / Video