Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας στη Ναύπακτο (Κυριακή 18.9.2022)

19 Σεπτεμβρίου 2022

Με επιτυχία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, οργανώθηκε στη Ναύπακτο την Κυριακή 18.9.2022 η κοινή δράση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με τη ΜΚΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ» για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ», η οποία είχε ως αφορμή την Εβδομάδα Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια πόλη με το μέγεθος της Ναυπάκτου προσφέρεται -σε όλο της το μήκος- για αστική κινητικότητα με «πράσινα» μέσα όπως το ποδήλατο και με τη χρήση των υπαρχόντων, αλλά μη-αξιοποιούμενων στην καθημερινότητα ποδηλατοδρόμων.

Ο στόχος του περιορισμού της έκλυσης αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να επιδιωχθεί και με την επιλογή των μέσων μαζικής μεταφοράς, ως εναλλακτική λύση για την αποσυμφόρηση του κέντρου από τα Ι/Χ με τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν, όπως οι εκπομπές καυσαερίων με το φαινόμενο «σταμάτα – ξεκίνα» κατά τις ώρες αιχμής. Ταυτόχρονα, η χρήση ποδηλάτων δίνει λύση σε παράπλευρα ζητήματα που εγείρονται, όπως η υπερκάλυψη νόμιμων και μη χώρων στάθμευσης (βλ. κατάληψη πεζοδρομίων, διπλοπαρκάρισμα επί της οδού).

Το πέρασμα του ποδηλατικού κονβόι μπροστά στα μάτια των κατοίκων που απολάμβαναν την καλοκαιρία μιας Κυριακής, αλλά και η δράση « BABY BALANCE BIKE στην κεντρική πλατεία, έδωσαν το μήνυμα για έναν άλλο, εφικτό και ταυτόχρονα εναλλακτικό τρόπο κινητικότητας και ζωής, δραστικά πολύ πιο φιλικό στο φυσικό περιβάλλον.

Η σταθερή συνέργεια της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με τους ενεργούς πολίτες και η υποστήριξη παρόμοιων δράσεων από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, αλλά και τις αρχές τήρησης της τάξης, αποδίδουν καρπούς που μπορούν βραχυπρόθεσμα να αλλάξουν το μέλλον της κινητικότητας, υπηρετώντας την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και αναδεικνύοντας τη Ναύπακτο σε υπόδειγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτοσύνης. 
 

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Nafpaktia News : https://www.youtube.com/watch?v=qTPDPV8G2oc&t=452s
 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Βρείτε μας στα Social Media

©2024 ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος