ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

H ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. είναι η εταιρεία λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στο πλαίσιο μιας σύμβασης που έχει υπογραφεί με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., την παραχωρησιούχο εταιρεία.

Η ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. είναι αρμόδια για τη διαχείριση των διοδίων, της κυκλοφορίας και τη συνήθη συντήρηση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Μέτοχοι της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. είναι οι ίδιες εταιρείες που συμμετέχουν και στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. 

Ετήσια Έκθεση Λειτουργίας 2022 (pdf)Ετήσια Έκθεση Λειτουργίας 2022 (pdf)

Ετήσια Έκθεση Λειτουργίας 2021 (pdf)Ετήσια Έκθεση Λειτουργίας 2021 (pdf)

Ετήσια Έκθεση Λειτουργίας 2020 (pdf)Ετήσια Έκθεση Λειτουργίας 2020 (pdf)

 

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ είναι η ελληνική κατασκευάστρια κοινοπραξία, η οποία υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο και τον Παραχωρησιούχο την τριμερή συμφωνία, με τον παραχωρησιούχο τη σύμβαση μελέτης και κατασκευής της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Ρόλος της ήταν η μελέτη και κατασκευή, εντός περιόδου 7 ετών, της Γέφυρας. Τα μέλη που απαρτίζουν την Κοινοπραξία Γέφυρα είναι τα εξής:

Μέτοχος %
VINCI Construction Grands Projets 53,00%
J & P – ΑΒΑΞ Α.Ε. 11,20%
ΑΘΗΝΑ Α.Ε. 7,74%
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. 7,74%
ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 4,84%

 

Μέτοχοι της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
  • Η VINCI CONCESSIONS, εταιρεία 100% θυγατρική της VINCI που εδρεύει στη Γαλλία και κατέχει ηγετική θέση στις κατασκευαστικές και συναφείς υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τις δραστηριότητες οικοδομικών έργων και έργων πολιτικού μηχανικού, η VINCI κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στον τομέα της παραχώρησης έργων υποδομής, στάθμευσης, αεροδρομίων, σταδίων κ.λ.π (μέσω της VINCI CONCESSIONS) και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον τομέα της οδοποιίας και της ηλεκτρομηχανικής. (περισσότερα για τη VINCI concessions).
     
  • Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. είναι η εταιρεία που κυριολεκτικά άνοιξε τον δρόμο των μεγάλων Έργων Παραχώρησης στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας σχετικές συμβάσεις ήδη από τη δεκαετία του 1990. Είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον τομέα των παραχωρήσεων καλύπτοντας όλο το φάσμα δραστηριοτήτων παραχώρησης: χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία. (περισσότερα για την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.)

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στα Social Media

©2024 ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος