«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» Η μοτο-πορεία που θορύβησε συνειδήσεις

14 Μαρτίου 2022

Τα «ροζ γιλέκα» έκαναν θόρυβο που ξεπερνούσε αυτόν των μηχανών τους. Οι μοτοσικλετιστές μέλη 8 τοπικών λεσχών έκαναν στο διάβα τους συνειδητά θόρυβο που ξεπερνούσε αυτόν των μηχανών τους, με στόχο να ξυπνήσουν και να ενεργοποιήσουν συνειδήσεις.

Με σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ», τα «ροζ γιλέκα» πήραν τους δρόμους ξεκινώντας από το Αγρίνιο, με στάσεις σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αίγιο και τερμάτισαν τη μοτο-πορεία (αλλά όχι τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών) στην Πάτρα.

Απλοί, συνειδητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες των πέντε πόλεων απάντησαν στο κάλεσμα ακτιβισμού της πλατφόρμας δράσης «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που τυγχάνει της στήριξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με τη διακήρυξη «YOU-TOO» ανά χείρας, συνάντησαν στους σταθμούς του δρομολογίου τους  εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ζητώντας και λαμβάνοντας από αυτούς προσυπογραφή της διακήρυξης «YOU TOO» και δημόσια δέσμευση για υλοποίηση πολιτικών -εντός του έτους- υπέρ των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των γυναικών.

Στο Αγρίνιο τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γ. Παπαναστασίου και η εκπρόσωπος του ασθενούντος Περιφερειάρχη κ. Ν. Φαρμάκη, κ. Αμαλία Βούλγαρη, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Στο Μεσολόγγι, ως εκπρόσωποι του Δημάρχου Κώστα Λύρου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Γερασιμούλα Γούργαρη - Θεοδωράκη. 

Στη Ναύπακτο ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς. 

Στο Αίγιο, τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο αναπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος. 

Στην Πάτρα,  πρωτεύουσα της Περιφέρειας, καλωσόρισε τους μοτοσικλετιστές ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο. 
Εκεί, τον Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, παρουσία του -επίσης Αντιπεριφερειάρχη- Τάκη Παπαδόπουλου. 

Σε όλο το μήκος της διαδρομής, τη διοίκηση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης Γιάννης Φρέρης, υπενθυμίζοντας ότι ο εταιρικός ακτιβισμός υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών υπήρξε επιλογή του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, η οποία ανακοινώθηκε το 2019 με αφορμή τα 15α γενέθλια της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου.

Την πρωτοβουλία τίμησαν με τη συμμετοχή τους οι εξής λέσχες μοτοσικλετιστών: 

  • Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου
  • Μοτοσικλετική  Λέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
  • Μοτοσικλετική Λέσχη Ναυπάκτου
  • Παναιγειάλεια Αθλητική Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αιγίου
  • Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσικλέτας Πάτρας
  • Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Πάτρας
  • Λέσχη Κλασσικής Μοτοσικλέτας Πάτρας
  • Vespa Club Patras

Οι κοινές δράσεις της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τομέα της υπεράσπισης της γυναικείας αξιοπρέπειας, συνεχίζονται στο αμέσως επόμενο διάστημα με νέες δράσεις, μεταξύ των οποίων και ημερίδα, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.
 

ΔΕΙΤΕ & ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ YOU-TOO :

https://docs.google.com/viewform

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Βρείτε μας στα Social Media

©2023 ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος