Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για τη βαριά συντήρηση του αρμού διαστολής Τ5 της κύριας γέφυρας από 16/10

14 Οκτωβρίου 2023

Στο πλαίσιο της συνεχούς κι ενδελεχούς συντήρησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» εξειδικευμένο προσωπικό της ΓΕΦΥΡΑ και της γερμανικής εταιρείας Maurer Söhne που έχει προμηθεύσει τους αρμούς, θα προβαίνει από τη Δευτέρα 16/10 σε εργασίες βαριάς συντήρησης, οι οποίες αφορούν τον αρμό Τ5 (βόρειος αρμός) του κυρίως καταστρώματος της  Γέφυρας. Υπενθυμίζεται ότι οι 2 αρμοί διαστολής είναι σχεδιασμένοι να παραλάβουν μετακινήσεις για τον σεισμό σχεδιασμού.

Για την υλοποίηση αυτών των εργασιών και τη διασφάλιση της ασφάλειας τόσο των διερχομένων οχημάτων όσο και του προσωπικού, απαιτείται  η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διαρκείας.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα εκτελεστούν σε τρεις (3) φάσεις, και με τον ακόλουθο χρονικό προγραμματισμό:

Φάση 1: Τοπικός αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας & Λ.Ε.Α. δυτικού κλάδου (κατεύθυνση προς Ρίο )

Κατά την φάση αυτή, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας αφορούν σε τοπικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται στην αριστερή λωρίδα του δυτικού κλάδου από Χ.Θ. 4+500Ρ έως την Χ.Θ. 4+150Ρ. Το ρεύμα κυκλοφορίας από Ρίο προς Αντίρριο δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά με δυο λωρίδες..

Η περίοδος εφαρμογής ρυθμίσεων της φάσης 1 αφορά στο διάστημα από Δευτέρα 16/10/2023 έως Πέμπτη 21/12/2023, με εκτιμώμενη διάρκεια 6 εβδομάδες από την έναρξη τοποθέτησης της σήμανσης.

Φάση 2: Τοπικός αποκλεισμός αριστερής  λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις

Ταυτόχρονος τοπικός αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με την κυκλοφορία να διεξάγεται στη δεξιά λωρίδα.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα αφορούν στο τμήμα της Γέφυρας  από την Χ.Θ. 3+600A έως την Χ.Θ. 4+370A για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο και από Χ.Θ. 4+470Ρ έως την Χ.Θ. 4+060Ρ για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ρίο.

Φάση 3: Τοπικός αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας & Λ.Ε.Α. ανατολικού κλάδου (κατεύθυνση προς Αντίρριο )

Κατά την φάση αυτή, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας αφορούν σε τοπικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται στην αριστερή λωρίδα του ανατολικού κλάδου μεταξύ των Χ.Θ. 3+600Α έως την Χ.Θ. 4+370Α. Το ρεύμα κυκλοφορίας από Αντίρριο προς Ρίο δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά με δυο λωρίδες.

Η εκτιμώμενη περίοδος εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την φάση 2 και 3 είναι το  διάστημα Δευτέρα 08/01/2024 - Πέμπτη 25/04/2024 Σημειώνεται ότι οι φάσεις 2 και 3 θα εκτελεσθούν διαδοχικά και για τον ακριβή χρονικό προσδιορισμό θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Κατά την περίοδο 21/12/2023 στις 22:00 έως και 08/01/2024 στις 06:00 θα υπάρξει αναστολή των εργασιών λόγω των Χριστουγέννων και δεν θα εφαρμόζεται καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση εκτός απροόπτου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύουν περιορισμοί για την διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων ολικού πλάτους άνω των 3,20μ. Σε κάθε περίπτωση για τα υπερμεγέθη οχήματα και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών  μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας https://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/ για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.

  • Τα πεζοδρόμια της Γέφυρας θα κλείνουν για την εκτέλεση των εργασιών και για την προστασία των πεζών. Σε κάθε περίπτωση ένα από τα δύο πεζοδρόμια της Γέφυρας θα παραμένει πάντα ανοικτό. Δεν επιτρέπεται η διέλευση πεζών και μη εξουσιοδοτημένων χρηστών (π.χ. ποδηλάτων) από τον χώρο εργοταξίου ή τις ενεργές λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και να προσεγγίζουν το σημείο με ελαττωμένη ταχύτητα.

Η ΓΕΦΥΡΑ θα ενημερώνει εγκαίρως εάν και εφόσον υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Βρείτε μας στα Social Media

©2024 ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος