Δράσεις από τη ΓΕΦΥΡΑ για την ψυχική υγεία

16 Μαρτίου 2023

  • Συνάντηση με φορείς της Δυτικής Ελλάδος και ειδικούς στα θέματα ψυχικής υγείας
  • Συγκεκριμένες δράσεις για βοήθεια και υποστήριξη των ψυχικά ευάλωτων
  • Η ΓΕΦΥΡΑ δεσμεύεται για την ασφάλεια και την υποστήριξη των μελών των τοπικών κοινωνιών

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση περισσότερων από 20 εκπροσώπων ειδικευμένων φορέων της Δυτικής Ελλάδας με στόχο τη συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων προώθησης της ψυχικής υγείας για τα ευάλωτα άτομα. Η πρωτοβουλία είναι εναρμονισμένη με τη δέσμευση της εταιρείας για ασφάλεια και υποστήριξη των μελών των τοπικών κοινωνιών γύρω από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ο διάλογος μεταξύ των φορέων αποδείχθηκε γόνιμος καθώς κατατέθηκε πληθώρα ιδεών και προτάσεων που θα αναλυθούν περαιτέρω, όπως η δημιουργία εντύπου που θα συγκεντρώνει πληροφορίες για όλες τις δομές για την ψυχική υγεία στην Δυτική Ελλάδα, η ίδρυση Κέντρου 24ωρης Παρακολούθησης για άτομα με προβλήματα Ψυχικής Υγείας καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης δια των μέσων ενημέρωσης για την προώθηση των μελλοντικών πρωτοβουλιών.

Οι φορείς συζήτησαν ακόμα για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και  πρότειναν συνάντηση κάθε τρεις μήνες για την επικαιροποιήση των πληροφοριών και των δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Πάνος Λούκας, ο Λιμενάρχης Πατρών, κ. Λάζαρος Χανουμίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας, κ. Απόστολος Καπνιάρης, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, κ. Γεωργία Μπαπούζα, ο κ. Ρήγας Γεώργιος, ψυχίατρος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας, Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών, ο κ. Τάσος Αρνιακός, κοινωνικός λειτουργός Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας, Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών, η κ. Γεωργία Κουτσογιαννοπούλου, ψυχολόγος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Δυτικής Ελλάδος (ΚΕΚΟΙΨΥ), ο κ. Μανώλης Σουρής, ψυχολόγος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Δυτικής Ελλάδος (ΚΕΚΟΙΨΥ), η Πρόεδρος Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ), κ. Χριστίνα Μπίκου, ο κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός / Γενικός Διευθυντής στο Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», η κ. Χαρά Γουλιάμη, Ψυχολόγος του Σωματείου ΙΚΕΛΟΣ (Σωματείο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας), ο κ. Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, Διοικητικός Διευθυντής  Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», η κα. Χρηστιά, Ψυχολόγος Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» και η κα. Κατερίνα Δημητροπούλου, Ιατρός, μέλος Γηριατρικής και Γεροντολογικής  εταιρείας.

 

Δείτε το βίντεο :

 

SHARE IT:
©2024 All Rights Reserved