Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μοιράζεται συμβουλές για χειμερινή οδήγηση προετοιμάζοντας τους οδηγούς.

21 Δεκεμβρίου 2023

  • 6 απλές συμβουλές για την κατάλληλη προετοιμασία και τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλούς οδήγησης.
  • Η Γέφυρα στο πλευρό των εκδρομέων του χειμώνα.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή των Εταιρειών Παραχώρησης και Λειτουργίας οδικών υποδομών, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως χιονοπτώσεων, η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου μοιράζεται την ενημερωτική καμπάνια της VINCI Highways για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών που θα ταξιδέψουν σε ορεινούς προορισμούς κατά την περίοδο των διακοπών και όχι μόνο.

Η καμπάνια περιλαμβάνει συμβουλές τόσο για την ολοκληρωμένη προετοιμασία του ταξιδιού όσο και για την ασφαλή οδήγηση σε περίπτωση κακοκαιρίας και θα προβληθεί από τα εταιρικά social media και το website της εταιρείας. Οι συμβουλές περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Προετοιμάστε το όχημά σας με τον απαραίτητο εξοπλισμό για χιόνι: Οι αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού στο κατάλληλο μέγεθος για τα ελαστικά του οχήματος αποτελούν απαραίτητο εξοπλισμό για την κίνηση σε δρόμους  ορεινών χειμερινών προορισμών.
  • Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών του οχήματος: Ο κατάλληλος βαθμός πίεσης και η καλή κατάσταση των ελαστικών συμβάλλουν σε μία ασφαλή και άνετη διαδρομή.
  • Ελέγξτε τις καιρικές και τυχόν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη τη διαδρομή: Ο καιρός ενδέχεται να μεταβάλλεται κατά μήκος της διαδρομής σας και να εφαρμόζονται ιδιαίτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  • Προγραμματίστε έγκαιρα την αναχώρησή σας: Υπολογίστε τη διάρκεια του ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψιν την κίνηση των εξοδούχων τις ημέρες αιχμής και φροντίστε να έχετε επιπλέον χρόνο ώστε να οδηγείτε χωρίς βιασύνη.
  • Μην προσπερνάτε εκχιονιστικά οχήματα: Τα εκχιονιστικά οχήματα φροντίζουν να μείνει ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος.
  • Κάντε συχνές στάσεις σε ασφαλή σημεία: Η οδήγηση με δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι πιο απαιτητική, οπότε φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις σε ασφαλή σημεία όπως οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.).
     

PDF file ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

 

SHARE IT:
©2024 All Rights Reserved