Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για τη βαριά συντήρηση του βόρειου αρμού της Κύριας Γέφυρας από τη Δευτέρα 15/01.

12 Ιανουαρίου 2024

  • Ξεκινούν οι νέες φάσεις εργασιών βαριάς συντήρησης στον αρμό διαστολής Τ5 από την εξειδικευμένη εταιρεία Maurer AG.
  • Προσωρινές μακράς διαρκείας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών.
  • Περιορισμοί στη διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων ολικού πλάτους άνω των 3,20μ.

Η ΓΕΦΥΡΑ, παραχωρησιούχος εταιρεία της Ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, συνεχίζει από 15 Ιανουαρίου τις εργασίες βαριάς συντήρησης στον αρμό διαστολής Τ5 (βόρειος αρμός) του καταστρώματος της Κύριας (Καλωδιωτής) Γέφυρας σε συνέχεια της πρώτης φάσης εργασιών, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο. Οι εργασίες βαριάς συντήρησης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της ΓΕΦΥΡΑ και της γερμανικής εταιρείας Maurer AG που έχει προμηθεύσει τους 2 αρμούς διαστολής. Οι αρμοί συστολο-διαστολών του καταστρώματος της Κύριας Γέφυρας είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί καθώς είναι ειδικά κατασκευασμένοι σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές, ώστε να παραλάβουν μετακινήσεις προκαλούμενες από θερμοκρασιακές μεταβολές, σεισμικές δονήσεις καθώς και τεκτονικές μετακινήσεις.

Για την υλοποίηση αυτών των εργασιών βαριάς συντήρησης και τη διασφάλιση της ασφάλειας τόσο των διερχομένων οχημάτων όσο και του προσωπικού συντήρησης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διαρκείας. Συγκεκριμένα, η περίοδος εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 15/01/2024 έως την Πέμπτη 25/04/2024. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εκτελεστούν σε δύο διαδοχικές φάσεις, σύμφωνα με τον χρονικό προγραμματισμό ως ακολούθως:

Α. Τοπικός αποκλεισμός αριστερής  λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας με ισχύ από 15.01.2024

Ταυτόχρονος τοπικός αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με την κυκλοφορία να διεξάγεται στη δεξιά λωρίδα. Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας αφορούν στο τμήμα της Γέφυρας  από την Χ.Θ. 3+600A έως την Χ.Θ. 4+370A για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο και από Χ.Θ. 4+470Ρ έως την Χ.Θ. 4+060Ρ για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ρίο.

Β. Τοπικός αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας & Λ.Ε.Α. ανατολικού κλάδου με κατεύθυνση προς Αντίρριο που θα εφαρμοστεί περί τα τέλη Μαρτίου.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα αφορούν τοπικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται στην αριστερή λωρίδα του ανατολικού κλάδου μεταξύ των Χ.Θ. 3+600Α έως την Χ.Θ. 4+370Α. Το ρεύμα κυκλοφορίας από Αντίρριο προς Ρίο δεν θα επηρεαστεί και θα λειτουργεί κανονικά.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύουν περιορισμοί για την διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων ολικού πλάτους άνω των 3,20μ. Σε κάθε περίπτωση για τα υπερμεγέθη οχήματα και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών  μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας https://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/ για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.

  • Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και να προσεγγίζουν το σημείο με ελαττωμένη ταχύτητα.
  • Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η διέλευση ποδηλάτων από τη Γέφυρα.

Η ΓΕΦΥΡΑ θα ενημερώνει εγκαίρως εάν και εφόσον υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
 

SHARE IT:
©2024 All Rights Reserved