Βραβείο για την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ»… στη ΓΕΦΥΡΑ

03 Οκτωβρίου 2022

Με ασημένιο βραβείο (SILVER AWARD) στην κατηγορία «Ανάπτυξη Βιώσιμης Υποδομής» (Sustainable Infrastructure Development) τιμήθηκε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “ENVIRONMENTAL AWARDS” για την ανάδειξη βέλτιστων περιβαλλοντικών πρακτικών από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα η ΓΕΦΥΡΑ διακρίθηκε για το (υλοποιούμενο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης») στρατηγικό πλάνο με τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο έχει μέχρι τώρα εξασφαλίσει αναβάθμιση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED, παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, η προμήθεια της οποίας εξασφαλίζεται σε ποσοστό 100% από ανανεώσιμες πηγές, άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση (με σταθμούς φόρτισης στα διόδια του Αντιρρίου και χρήση ηλεκτρικής αυτοκίνησης) καθώς και εμβάθυνση της περιβαλλοντικής κουλτούρας του προσωπικού της.

 

Με αφορμή τη βράβευση, ο Πρόεδρος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε τα εξής:

«Η ζωή η ίδια είναι αυτή που δείχνει ότι η πλέον αειφόρος δύναμη στον πλανήτη μας είναι η ενθάρρυνση προς τους ανθρώπους εκείνους που εργάζονται σταθερά για ένα καλύτερο αύριο, καταγράφοντας αποτελέσματα.

Εμείς, οι άνθρωποι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, έχουμε συνηθίσει αυτό το συναίσθημα από τα χρόνια της κατασκευής μέχρι και σήμερα, προσπαθώντας (ως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα) να παρέχουμε άριστη δημόσια υπηρεσία και παράλληλα να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. Αν λοιπόν για κάτι ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή απόψε, είναι για την έμπρακτη ενθάρρυνσή της να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις καινοτόμες πράσινες πρακτικές μας και να μειώνουμε δραστικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».


Στην ίδια λογική, άμεσοι στόχοι της εταιρείας είναι η περαιτέρω μείωση κατανάλωσης ενέργειας, ορυκτών καυσίμων και ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, η επιπλέον ενίσχυση της επιλογής της ηλεκτροκίνησης και η συνεχής ευαισθητοποίηση εργαζομένων και χρηστών μέσω εκπαιδεύσεων και δράσεων ενημέρωσης σε αυτή την κατεύθυνση.

Εκ μέρους του Προέδρου της εταιρείας, το βραβείο που απένειμε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, παρέλαβε η κ. Ελένη Κονδύλη, Προϊσταμένη Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Γιάννη Φρέρη.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΡΙΟΥ

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος του Ομίλου VINCI (κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) οι εργαζόμενοι στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», υλοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού της ακτής γύρω από το φρούριο του Ρίου. Στη δράση συμμετείχε επίσης και η ομάδα εθελοντών «Έθεξις» του Πανεπιστημίου Πατρών με την οποία η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει συμπράξει στο πλαίσιο της ανάπτυξης πρωτοβουλιών ενεργής πολιτοσύνης.

Δείτε το video της εθελοντικής δράσης καθαρισμού της Ημέρας Περιβάλλοντος VINCI :

 

SHARE IT:
©2024 All Rights Reserved